Nakupte za 60 € a dopravu máte zadarma

MENU
  • 8 - 16

    +421 905 237 618

  • 8 - 16
  • 8 - 16
8 - 16
  • +421 905 237 618

Košík je prázdný

Sdílejte

Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl druhý

Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl druhý

30.12.2020

Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl druhý

30.12.2020

Pokračujeme v našich řadách, které jsme nasbírali během let zkušeností s prodejem přes internet. Ve druhé části se pověnujeme umyvadlům, radiátorům, WC, obkladům a doplňkům.

Vybíráte umyvadlo a skříňku? Na toto dejte pozor

Umyvadlo doporučujeme vybírat vždy s ohledem na dostupnou podumyvadlovou skříňku, abyste se neocitli v situaci „mám umyvadlo, ale výrobce k němu nenabízí kompatibilní skříňku“. To se samozřejmě netýká umyvadel na desku, přesto je dobré mít celou tuto umyvadlovou oblast předem promyšlenou.

U skříněk pod umyvadlo je třeba dávat opravdu velký pozor. Pokud se nejedná o skříňku s deskou na umyvadlo, je nutno sáhnout výlučně po doporučeném modelu ke konkrétnímu umyvadlu. Jiná skříňka vám totiž bude na zakoupené umyvadlo jen těžko sedět. Různá zaoblení, tvarování dna, umístění sifonu či hloubka umyvadla mohou způsobit mnoho vrásek.

Koupelnové radiátory jsou komplikované téma. Největší pozor je třeba dát na způsob připojení, tedy umístění přívodu a odvodu teplé vody. Samozřejmě, že velikost a tepelný výkon jsou také velmi důležité parametry, proto je třeba pečlivě zvážit, jak plánujete radiátor používat. Více naleznete v samostatném článku Koupelnový radiátor – Aby vám a vašim ručníkům nebyla zima nebo na naší technické podpoře.

Pořiďte si WC, které vám sedne

U závěsných WC mís není co pokazit, pokud vám instalatér nepřipravil závitové tyče na zavěšení mísy pro jinou než standardní rozteč. Dbejte jen na výběr doporučené (a tedy kompatibilní) WC desky. Pokud se snažíte
minimalizovat rozsah předělávky a saháte po kombinovaném WC, dejte si pozor na výběr modelu se správně řešeným odpadem. Model s vyústěním do země nenapojíte vodorovně dozadní stěny, avšak opačně se to dá vyřešit použitím správného kolena.

Nejčastější chybou vůbec je nesprávný výběr splachovacího tlačítka. Neplatí ani to, že na podomítkové splachovače Geberit sedí všechna tlačítka Geberit, natož tlačítka jiných značek. Například samotný
Geberit má 3 skupiny vzájemně nekompatibilních konstrukcí a tlačítek (Sigma, Omega a Delta). Také Viega přešla na nové podomítkové moduly, ale v nabídce jsou stále i stará tlačítka, proto je třeba vybírat
velmi pozorně.

U bidetů opět není mnoho zásadních věcí, o kterých je třeba správně rozhodnout. Z hygienického hlediska doporučujeme bidet kombinovat s baterií vybavenou odtokovou soupravou s táhlem (click-clack řešení se vyhnout).

Obklady, dlažby a doplňky

Obklady a dlažby do koupelny kupujte vždy s rezervou. Nelze říci přesné procento, vždy to závisí na členitosti prostoru a velikosti formátu. Obvykle se však optimální rezerva pohybuje v rozmezí 5–15%. Rezerva slouží k pokrytí odpadu při řezání, ale také k opravám do budoucna. Za 10 – 15 let už těžko seženete stejný obklad či dlažbu.

V rámci koupelnových doplňků není žádná dominantní problematika, kterou by bylo nutné zmínit. Snad jen upozorníme, že kromě vrtání je možné také lepení vybraných sérií doplňků pomocí lepidla Mamut.


Při výběru kuchyňského dřezu je nejdůležitější nezvolit dřez s větší vaničkovou částí, než je prostor ve skříňce. V rámci dřezů naleznete také výhodné sety dřezů a baterií, kde umíte ušetřit pár eur. Taková kombinace je ideální volba při kombinování kameninového dřezu s baterií stejného povrchu.

V případě koupelnových ventilátorů si dejte pozor zejména na průměr odtahového potrubí, abyste dokázali ventilator ať už přímo nebo alespoň s použitím redukce napojit.

To je zatím z našeho miniseriálu Jak se nepopálit všechno a doufáme, že váš výběr koupelnového zařízení bude bezproblémový.

Pokud jste nestihli první část tohoto miniseriálu, najdete ji zde. Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl první


Přečtěte si i jiné články z našeho blogu

4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Sprchové žlaby

V minulém díle tohoto seriálu jsme si představili možnosti při výběru sprchové vaničky, dnes se blíže podíváme na sprchové žlaby, jejich typy, výhody…

Číst dál

​4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Sprchové vaničky

Rozhodujete se zda zvolit vanu nebo sprchový kout? Pokud padne volba právě na kout, vynoří se vám několik dalších otázek, kterým se budeme věnovat v…

Číst dál

4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout - Jaký má mít tvar?

Pokud jste si již vybrali mezi sprchovými vaničkami a žlaby, pokračujeme ve výběru tvaru. Jaký kout tedy vybrat? Čtvercový, obdélníkový, čtvrtkruhový…

Číst dál

4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Co brát ještě v úvahu

​V posledním díle seriálu se podíváme na možnosti otevíracího mechanismu, povrchové úpravy a věnovat se budeme i otázce, kolik stěn je třeba vyzdět.

Číst dál
Nahoru