Nakupte za 60 € a dopravu máte zadarma

MENU
  • 8 - 16

    +421 905 237 618

  • 8 - 16
  • 8 - 16
8 - 16
  • +421 905 237 618

Košík je prázdný

Sdílejte

​Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl první

​Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl první

9.12.2020

​Jak se nepopálit při nákupu koupelnového zařízení přes internet? Díl první

9.12.2020

Ne, tento článek není o bezpečných internetových nákupech či o tom, jak se nenechat nachytat neseriózními prodejci. Je o našich dlouholetých zkušenostech s chybami, které naše zákazníky při výběru produktů pravidelně trápí. Proč se jim tedy nevyvarovat a ušetřit si tak finance, čas a energii?

Téměř v každé kategorii produktů do koupelny najdeme několik častých chybiček při výběru a nákupu. Pojďme se poučit z těchto chyb a správně vybrat všechny potřebné věci do vaší koupelny.

Co se dá pokazit při výběru vany

U van se nejčastěji setkáváme s otázkami o správné délce sifonu (L). Obecně platí, že k běžným vanám s výtokovým otvorem umístěným při delší nebo kratší straně postačuje běžný (cca 57 centimetrů dlouhý) sifon, komplexně a korektně nazývaný „odpadová a přepadová souprava“. U van s výtokovým otvorem umístěným ve středu vany, tedy dále od kterékoli strany, je třeba sáhnout po prodloužené variantě. K vaně samozřejmě nezapomeňte doobjednat nožičky pro správnou a jednoduchou instalaci (pokud se nejedná o výjimku, která dle informací na balení obsahuje nožičky).

Na co nezapomenout při sprchových koutech

O sprchových koutech máme samostatný seriál, proto uvedeme alespoň to nejdůležitější. Pokud plánujete kupovat sprchový kout o velikosti například 90 x 90 cm s pokládáním na dlažbu bez vaničky, spádovaný prostor nesmí mít velikost 90 x 90 cm. Musí být o několik centimetrů menší, abyste sprchový kout nemontovali „do vzduchu“.

U sprchových vaniček máme pro vás 2 rady:

  • Pokud to není opravdu nevyhnutelné, nesahejte po modelech s protiskluzovým povrchem. Údržba bude výrazně komplikovanější, neboť protiskluzová úprava se vždy kamarádi s vodním kamenem a nečistotami.
  • Počítejte s nutným prostorem na sifon pod vaničkou již v začátcích rekonstrukce či stavby. Sifon vám vezme dalších 65 až 90 mm výšky. Ideálně bude zapuštěn do podlahy.

Problematika odvodňovacích žlabů je také poměrně komplexní a vhodnost žlabu je proto dobré konzultovat s vodářem, který zná místo instalace a jeho nástrahy. Pozor si dejte hlavně na výrobcem deklarovanou kompatibilitu žlabu s roštem. Vyhnete se tomu, abyste koupili nízký, široký či jinak nevhodný rošt, který lze na první pohled vypadá být kompatibilní.

Baterie si také dobře promyslete

U vodovodních baterií je nejklíčovější správná velikost. Mnozí výrobci nabízejí z každé série několik velikostních variant. Ten nejmenší je vhodný pouze pro drobné umyvadlo na toaletě. Pro plnohodnotné používání v koupelně je dobré sáhnout po středně velkém modelu na standardní umyvadlo. Jedná se například o model Hansgrohe Logis 100.

Pokud jde o podomítkové baterie, pozor na tuto častou chybu. Na konkrétní podomítkové těleso bude sedět jen několik vrchních dílů, ne jakýkoli. Mezi nejuniverzálnější tělesa patří Hansgrohe iBox nebo Grohe SmartBox, na které namontujete několik desítek vrchních částí. V oblasti kompatibility vám vždy ochotně poradíme.

K bateriím, konkrétně sprchovým a vanovým, neodmyslitelně patří ruční sprchy, hlavové sprchy, hadice a další příslušenství. Jedná se asi o jedinou skupinu zboží, kde není co pokazit a kombinovat můžete v zásadě jakékoli ruční sprchy s hadicemi (až na pár specifických výjimek).

Brzy vám přineseme i druhou část, máte se na co těšit. :)


Přečtěte si i jiné články z našeho blogu

4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Sprchové žlaby

V minulém díle tohoto seriálu jsme si představili možnosti při výběru sprchové vaničky, dnes se blíže podíváme na sprchové žlaby, jejich typy, výhody…

Číst dál

​4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Sprchové vaničky

Rozhodujete se zda zvolit vanu nebo sprchový kout? Pokud padne volba právě na kout, vynoří se vám několik dalších otázek, kterým se budeme věnovat v…

Číst dál

4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout - Jaký má mít tvar?

Pokud jste si již vybrali mezi sprchovými vaničkami a žlaby, pokračujeme ve výběru tvaru. Jaký kout tedy vybrat? Čtvercový, obdélníkový, čtvrtkruhový…

Číst dál

4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Co brát ještě v úvahu

​V posledním díle seriálu se podíváme na možnosti otevíracího mechanismu, povrchové úpravy a věnovat se budeme i otázce, kolik stěn je třeba vyzdět.

Číst dál
Nahoru