Nakupte za 60 € a dopravu máte zadarma

MENU
  • 8 - 16

    +421 905 237 618

  • 8 - 16
  • 8 - 16
8 - 16
  • +421 905 237 618

Košík je prázdný

Sdílejte

​Pusťte do koupelny barvy

​Pusťte do koupelny barvy

3.7.2020

​Pusťte do koupelny barvy

3.7.2020

Dlouhá léta jsme v koupelnovém segmentu přihlíželi vymírání barev až do stadia sterilní chromové nabídky u všech výrobců. Jako každý extrém i tento vedl k vyhladovění zákazníků a po opětovném zařazení barevných programů má většina výrobců problémy s pokrýváním poptávky po barevných produktech. Pojďme se společně podívat, co kteří výrobci v barvách nabízejí.

Na úvod ještě jedno upozornění – kromě nabídky, která se vždy v průběhu času mění, se budeme zabývat i dostupností, resp. dodacími dobami, které se také v průběhu měsíců mohou výrazně změnit. Dostupnostní informace berte s rezervou a neváhejte nás oslovit, pokud potřebujete zjistit skutečné dodací termíny na konkrétní produkty.

Výrobci s barevnou nabídkou

Mezi prvními, kteří odhadli hlad po barvách a zejména černé, byl Sanswiss, výrobce sprchových koutů a vaniček. Již 2-3 roky má v nabídce sérii Black Line, v jejímž rámci nabízí modely ze sérií CADURA, TOP-LINE S, ANNEA, SOLINO, EASY. Časem zařadili do programu i White Line a Gold Line.

Kromě Sanswissu najdeme černé profily také v nabídce Ravaku, kde je výrobce dal do série Pivot. Osobně bychom upřednostnili některou z exkluzivnějších sérií, ale asi mají pro dané rozhodnutí své důvody. Stejně černé profily nabízí i firma Huppe, která je zařadil a do střední série Design Elegance/Design ure, do základnější Aura pure, ale také do posuvné walk-in-u Xtense. Domácímu výrobci Aquatek letos přibyla do portfolia exkluzivní série Aquatek Jaguar celá v černé barvě.

Barevné vodovodní baterie

Stálicí na poli barevných baterií je španělský Tres, jehož série Study Colors je na trhu již léta. Kromě toho, že se jedná o výrazně dostupnější alternativu k černým produktům s dlouhou dodací dobou, naleznete v ní i produkty různých dalších barev jako žlutá, oranžová, červená, zelená a jiné.Velké oblibě se po uvedení na trh těší také černé či jinobarevné baterie. Jejich popularita vzrostla natolik, že výrobci mají i 2 roky od spuštění výroby nepřekonatelné problémy s uspokojením poptávky a dodací doby nejednou přesahují 6 měsíců. Jedná se zejména o Grohe, které zavedlo širokou paletu barev na relativně velké množství produktů, konkrétně na bateriové řady Allure, Essence, Atrio, Grandera a Lineare a řady doplňků Essentials a Atrio. Hansgrohe se již dostává z největších problémů a jejich navyšování výrobních kapacit je za poslední měsíce jasně vidět. Dodací doby se na většinu černé nabídky zkrátily ze 4 až 6 měsíců na týdny (až na pár výjimek).

Není to běžné, ale patříte-li k detailistům, dají se objednat i černá umyvadla či WC mísy. Černou keramiku má v nabídce např. Duravit v sérii Vero či výrobce Creavit.

Co ještě může hrát barvami?

Vděčnou kategorií pro barevné obzvláštnění koupelny jsou radiátory. Jediná skupina produktů, která na různobarevnost nikdy nezanevřela a téměř každý výrobce nabízí kromě bílé a chromu alespoň několik dalších odstínů. U PMH jsou to jednotky barev, u Isanu 30 - 40 barev a u Termy dokonce stovky barevných odstínů. V takové široké škále se pohodlně vybírá vhodná barva pro doplnění jakýchkoli obkladů či dlažby nebo naopak k dosažení požadovaného kontrastu.

Letos zařadila firma Alcaplast do nabídky v rámci černého programu sprchové žlaby s černým tělem a samozřejmě černými rošty. Jsou cenově stejně dostupné jako dosud nabízené nerezové produkty a umí černou koupelnu přiblížit k dokonalosti.

Tipy na závěr
    • Dobře si rozmyslete černou barvu, budete-li si sami mýt koupelnu.Bílý vodní kámen se na černé barvě „krásně“ ukáže.
    • Sáhnete-li po specifičtějších barvách jako grafit, zlato, povrch v barvě niklu a podobně, v budoucnu můžete narazit na problémy s objednáním náhradních dílů nebo nových produktů, když doslouží. Jak se říká, každá krása něco stojí.

    A co vy, dali byste si do koupelny černé umyvadlo nebo růžový radiátor? Klidně se pochvalte vaší kombinací v komentářích na naší Facebook stránce.


    Přečtěte si i jiné články z našeho blogu

    4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Sprchové žlaby

    V minulém díle tohoto seriálu jsme si představili možnosti při výběru sprchové vaničky, dnes se blíže podíváme na sprchové žlaby, jejich typy, výhody…

    Číst dál

    ​4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Sprchové vaničky

    Rozhodujete se zda zvolit vanu nebo sprchový kout? Pokud padne volba právě na kout, vynoří se vám několik dalších otázek, kterým se budeme věnovat v…

    Číst dál

    4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout - Jaký má mít tvar?

    Pokud jste si již vybrali mezi sprchovými vaničkami a žlaby, pokračujeme ve výběru tvaru. Jaký kout tedy vybrat? Čtvercový, obdélníkový, čtvrtkruhový…

    Číst dál

    4 kroky, jak správně vybrat sprchový kout – Co brát ještě v úvahu

    ​V posledním díle seriálu se podíváme na možnosti otevíracího mechanismu, povrchové úpravy a věnovat se budeme i otázce, kolik stěn je třeba vyzdět.

    Číst dál
    Nahoru